153 przetwory i dania mięsne

Inne tytuły:
Sto pięćdziesiąt trzy przetwory i dania mięsne siostry Anastazji
Autor:
Anastazja Pustelnik
Wydawca:
Wydawnictwo WAM (2010-2016)
ISBN:
978-83-277-1092-5, 978-83-7505-565-8
978-83-7505-568-8
Autotagi:
druk
książki
literatura stosowana
przepisy
Więcej informacji...
3.0

Przetwory domowe to najlepszy sposób na zatrzymanie smaków lata. Tym razem Siostra Anastazja podpowiada czytelnikom jak własnoręcznie przygotować przetwory z warzyw, owoców i grzybów oraz przepyszne potrawy z mięs i ryb. Bez konserwantów, smacznie, zdrowo i kolorowo. Książka zawiera przepisy na domowe sporządzenie konfitur, dżemów, syropów, soków, przecierów, marynat oraz sałatek warzywnych, do których Autorka proponuje specjalne dania z drobiu, mięsa wołowego, wieprzowego oraz ryb.
Więcej...
Wypożycz w bibliotece pedagogicznej
Dostęp online
Brak zasobów elektronicznych
dla wybranego dzieła.
Dodaj link
Recenzje

Brak recenzji - napisz pierwszą.

Dyskusje

Brak wątków

Przejdź do forum
Nikt jeszcze nie obserwuje nowych recenzji tego dzieła.
Opis
Inne tytuły:Sto pięćdziesiąt trzy przetwory i dania mięsne siostry Anastazji Przetwory i dania mięsne siostry Anastazji
Autor:Anastazja Pustelnik
Przedmowa:Andrzej Kozioł
Wydawca:Wydawnictwo WAM (2010-2016)
ISBN:978-83-277-1092-5 978-83-7505-565-8 978-83-7505-568-8
Autotagi:dokumenty elektroniczne druk ikonografia książki literatura literatura stosowana przepisy publikacje popularnonaukowe zasoby elektroniczne
Powyżej zostały przedstawione dane zebrane automatycznie z treści 13 rekordów bibliograficznych, pochodzących
z bibliotek lub od wydawców. Nie należy ich traktować jako opisu jednego konkretnego wydania lub przedmiotu.
Okładki
Kliknij na okładkę żeby zobaczyć powiększenie lub dodać ją na regał.
Autorka w swojej pracy w nowatorski sposób podjęła się omówieniu zagadnienia, w jaki sposób kultura odpowiedziała na przebieg modernizacji na terenach Rosji i Iranu przełomu XIX i XX wieku. • W swej wnikliwej rozprawie zajęła się szerokim spektrum problemów. Głównym zamiarem badaczki było uwidocznienie zarówno wspólnych cech, jak i różnic w przemianach obu państw. Ukazała podobieństwa w początkowej reakcji kultury rosyjskiej i irańskiej na kulturę zachodnią – fascynację nią, a jednocześnie pragnienie niezależności i przywiązanie do tradycji. • Skupiła się przede wszystkim na badaniach nad inteligencją rosyjską i irańską, rozważała, jak rosyjska literatura wpłynęła na rozpowszechnianie idei wolności oraz jaki miała wpływ na rozmaite sfery życia społecznego. • Omówiła m. in. zagadnienia kultury i języka, ukazała grupy kulturotwórcze jako konkretne zjawisko na tle abstrakcyjnego fenomenu kultury, postawiła pytania o istotę języka i jego rolę w kulturze. Zajęła się analizą problemową wybranych zjawisk zachodzących w omawianych państwach, snuła rozważania o pierwszym symbolu identyfikacji grupowej społeczeństwa, oceniła rolę prekursorów idei indywidualizmu w Iranie i Rosji, dokonała także interesujących porównań i podsumowań. • Celem autorki było przede wszystkim przedstawienie, w jaki sposób kultury „komunikują się”, jak przebiega dialog między ludźmi, należącymi do różnych kultur oraz jakie są i mogą być skutki dobrego lub złego zrozumienia partnera w dialogu. • Opracowała : Barbara Misiarz • Publiczna Biblioteka Pedagogiczna w Poznaniu
foo