Zdrowe gotowanie by Ann

Autor:
Anna Lewandowska
Wydawcy:
Burda Książki (2016-2017)
Legimi (2016-2017)
Burda Publishing Polska (2016)
ISBN:
978-83-8053-094-2, 978-83-8053-173-4
Autotagi:
druk
książki
poradniki
4.0 (3 głosy)

Jesteś tym, co jesz... Chcesz wyglądać olśniewająco? Chcesz czuć się lekko i wspaniale każdego dnia? Skorzystaj z doświadczenia osoby, która wie jak to osiągnąć. 200 autorskich przepisów Anny Lewandowskiej na pyszne i zdrowe potrawy to prosta droga do sukcesu. Znajdziesz tu zarówno propozycje na codzienne śniadania i obiady, lekkie koktajle i desery, jak i przepisy na specjalne okazje i świąteczne potrawy. "Każdy z przepisów został wymyślony i sprawdzony w mojej kuchni. Korzystałam z bogactwa świeżych surowców, a wszystkie potrawy są zgodne z moim prywatnym regulaminem zdrowego żywienia. Niemal wszystkie są łatwe w przygotowaniu i można je zrobić bez większych nakładów czasowych i finansowych. Chciałam pokazać, że zdrowa kuchnia nie musi być skomplikowana, za to może być kolorowa, aromatyczna i smaczna. W książce znajdziesz też piękne zdjęcia motywacyjne Marty Wojtal". Anna Lewandowska
Więcej...
Wypożycz w bibliotece pedagogicznej
Dostęp online
Brak zasobów elektronicznych
dla wybranego dzieła.
Dodaj link
Recenzje
  • Anna Lewandowska jest wszechobecna. Wychodzi z ekranu telewizora, komputera, smartfonu i... lodówki. Gdy w bibliotece zobaczyłam jej książkę na półce to wypożyczyłam ją z czystej ciekawości. Nie ukrywam - nie spodziewałam się zbyt dużo. Czy słusznie? • Jak duże było moje zaskoczenie, gdy zaczęłam zaznaczać przepisy, które chętnie wypróbuję! Jest tego naprawdę sporo. I choć niektóre składniki wydają się być tajemnicze, to w trochę większych sklepach można znaleźć takie cuda jak chociażby olej kokosowy. Pierwszy przepis wypróbowałam i choć nie mam talentu do gotowania, to zupa krem wyszła przepyszna! • Ta książka to ciekawy zbiór przepisów - nie tylko na modne i zdrowe gotowanie, ale przede wszystkim smaczne. Bardzo pozytywne zaskoczenie! I choć fanką Anny Lewandowskiej nigdy nie byłam (przeciwniczką też nie - była mi obojętna), to teraz nie przejdę obojętnie obok jej książek. :)
    +4 trafna
  • Ot zdrowe przepisy w jednej książce pod znanym nazwiskiem • bez zachwytu • jeden z przepisów mi się spodobał, a reszta... nic nadzwyczajnego
Dyskusje

Brak wątków

Przejdź do forum
Nikt jeszcze nie obserwuje nowych recenzji tego dzieła.
Okładki
Kliknij na okładkę żeby zobaczyć powiększenie lub dodać ją na regał.
Autorka w swojej pracy w nowatorski sposób podjęła się omówieniu zagadnienia, w jaki sposób kultura odpowiedziała na przebieg modernizacji na terenach Rosji i Iranu przełomu XIX i XX wieku. • W swej wnikliwej rozprawie zajęła się szerokim spektrum problemów. Głównym zamiarem badaczki było uwidocznienie zarówno wspólnych cech, jak i różnic w przemianach obu państw. Ukazała podobieństwa w początkowej reakcji kultury rosyjskiej i irańskiej na kulturę zachodnią – fascynację nią, a jednocześnie pragnienie niezależności i przywiązanie do tradycji. • Skupiła się przede wszystkim na badaniach nad inteligencją rosyjską i irańską, rozważała, jak rosyjska literatura wpłynęła na rozpowszechnianie idei wolności oraz jaki miała wpływ na rozmaite sfery życia społecznego. • Omówiła m. in. zagadnienia kultury i języka, ukazała grupy kulturotwórcze jako konkretne zjawisko na tle abstrakcyjnego fenomenu kultury, postawiła pytania o istotę języka i jego rolę w kulturze. Zajęła się analizą problemową wybranych zjawisk zachodzących w omawianych państwach, snuła rozważania o pierwszym symbolu identyfikacji grupowej społeczeństwa, oceniła rolę prekursorów idei indywidualizmu w Iranie i Rosji, dokonała także interesujących porównań i podsumowań. • Celem autorki było przede wszystkim przedstawienie, w jaki sposób kultury „komunikują się”, jak przebiega dialog między ludźmi, należącymi do różnych kultur oraz jakie są i mogą być skutki dobrego lub złego zrozumienia partnera w dialogu. • Opracowała : Barbara Misiarz • Publiczna Biblioteka Pedagogiczna w Poznaniu
foo