Słodkie życie w Paryżu:
smaki francuskiej kuchni i smaczki paryskiego życia
| Tytuł oryginalny: | Sweet life in Paris delicious adventures in the world's most glorious - and perplexing - city, |
|---|---|
| Autor: | David Lebovitz |
| Tłumacz: | Grażyna Woźniak |
| Wydawca: | Wydawnictwo Pascal (2012) |
| ISBN: | 978-83-7642-070-7 |
| Autotagi: | druk elementy biograficzne książki literatura faktu, eseje, publicystyka |
| Źródło opisu: | Wojewódzka i Miejska Biblioteka Publiczna w Rzeszowie - Katalog centralny filii |
|
4.5
(2 głosy)
|
|
Wypożycz w bibliotece pedagogicznej
Recenzje
-
„Słodkie życie w Paryżu” to jednak bardziej książka kucharska z notatkami z życia codziennego. Jej autor, David Lebovitz, słynny na cały świat cukiernik, król czekoladowych deserów i lodów. Amerykanin, który przeprowadził się do Paryża i tam ułożył sobie życie pełne smaku. David pisze o cudownej francuskiej czekoladzie i znakomitych ciastach, ale także o swoich doświadczeniach jako kucharza i szefa kuchni. Rasowego szefa – takiego, co to w życiu musi spróbować wszystkiego, żeby wiedzieć, jak „to się je”.